Hints of Daisy

 

Bloemen zijn hip. En de bloemen die op dit moment het hipste zijn in de fashionwereld zijn madeliefjes, of daisies. Je kan ze spotten op jurkjes, rokjes of zelfs in het haar: overal zijn er wel hints of daisy te vinden. Begrijpelijk natuurlijk, want deze bloemetjes zijn niet alleen superschattig, maar ze zorgen ook voor dat instant zomergevoel. Ook verschillende designers hebben daisies verwerkt in hun creaties.

Het meest bekende voorbeeld is Marc Jacobs. Hij noemde een van zijn parfums Daisy en gebruikte daarbij madeliefjes op de parfumfles. Dit is een groot succes geworden. Marc Jacobs heeft daarom meerdere varianten van zijn Daisy parfum uitgebracht.

Omdat daisies vooral veel wit bevatten, is het een bloem die makkelijk te combineren is met andere bloemen of prints. Een daisy print zal dus niet zo snel te overweldigend zijn als deze gecombineerd wordt met bijvoorbeeld fellere kleuren. Je kan ‘echte daisies’ vinden bij bloemwinkels of tuincentra onder de naam Chrysabella van kwekerij Berkhout.

Instagram