Bos & Hoogenboom – Zensation Acers

 

Opdracht

Boomkwekerij Bos & Hoogenboom was een van de eerste boomkwekers die bewust voor een consumentenlabel kozen. Het werd echter tijd voor een restyling hiervan, en voor de ontwikkeling van een nieuw, hedendaags concept voor de producten van dit bedrijf. Deze taken werden aan PrimaLabel toevertrouwd.

Resultaat

Het concept dat PrimaLabel voor Zensation Acers ontwikkelde bestaat uit nieuwe, frisse labels, diverse promotionele items en een informatieve, consumentgerichte website – allen een handreiking naar de consument. Naast de labels realiseerden we ook banners en autobelettering, uiteraard in dezelfde stijl.
Ter ondersteuning van de diverse promotionele items heeft PrimaLabel ook de sfeerfotografie gerealiseerd. De website die PrimaLabel opleverde presenteert kort en krachtig informatie over de Japanse esdoorns die vallen onder het concept Zensation Acer, en bevat een handige zoekfilter-optie.

Achtergrond

Kwekerij Bos en Hoogenboom is gespecialiseerd in het kweken van Acers ofwel Japanse Esdoorns. Het bedrijf bestaat al sinds 1924 en kweekt dus al 90 jaar met grote zorg prachtige bomen, waardoor ze bekend staan om hun uitstekende kwaliteit en grote kennis in het vermeerderen en opkweken van Acers. Alle Acers worden geënt, waardoor ze een gezond wortelstelsel hebben en beter bestand zijn tegen vorst. Ze zijn daarom dus sterker dan gestekte varianten. Deze verhandelen de kwekerij onder de naam ‘Zensation Acers’.

Aanpak

Boomkwekerij Bos & Hoogenboom B.V. in Boskoop ontwikkelde voor de Japanse esdoorns een nieuw concept: Zensation Acer. Deze creeeren in de tuin een bijzonder rustgevende, stilmakende sfeer die zo karakteristiek is voor Japanse esdoorns. Daarnaast zijn deze bomen ook beroemd om hun unieke, dieprode en zachtgroene bladeren. Een combinatie van deze twee aspecten is de stylistische leidraad van onze ontwerpen voor deze kwekerij geworden, zowel voor de huisstijl als voor de consumentgerichte producten.

Consumenten willen bij de inrichting van hun tuin graag snel resultaat, maar dit moet natuurlijk niet te veel kosten. Het nieuwe concept ‘Fast Growing Acer’ speelt hierop in. Als er op het nieuwe label van Zensation Acer het symbool ‘Fast Growing Acer’ staat, dan gaat het om een soort die net wat harder groeit en daardoor snel een mooie boom in de tuin of pot geeft. Dit zeer innovatieve concept moest PrimaLabel dus ook visueel aan de consument doorvertalen.

© PrimaLabel 2009

Instagram