Florious – Tsarine

 

Opdracht

Van de orchideeenkwekerij Florious Orchids kregen wij de opdracht om een verkoopconcept gericht op het hogere marktsegment te ontwikkelen voor de grootbloemige Sogo Yukidian Phalaenopsis.

Resultaat

Een blik op het promotiemateriaal wat PrimaLabel voor deze plant ontwikkelde maakt meteen duidelijk dat Tsarine® blauw bloed heeft. De labels en de hoezen van Tsarine® ademen stijl en grandeur. Er is niet veel voor nodig om deze ranke, lane, maagdelijk witte orchidee op te laten vallen – je moet de consument ook niet willen afleiden van de pure, natuurlijke schoonheid hiervan. Daarom is steeds gekozen om het kleurenpalet simpel, doch elegant te houden – goud en verschillende tonen wit vormden de leidraad.

PrimaLabel heeft naast het concept en ontwerp tevens de fotografie en de styling hiervoor verzorgd, waaronder de fotoshoot in Grand Hotel du Cap Ferrat. Ook de website, inclusief prachtige inspiratiegallerij, is van de hand van PrimaLabel.

Achtergrond

Florious is specialist in grootbloemige witte Phalaenopsis. Het bedrijf van de familie Van Steekelenburg maakt al ruim veertig jaar furore met het kweken van sierbloemen. Onder de naam Florious specialiseert het bedrijf zich nu in het kweken van de grootbloemige orchidee. Kwaliteit staat bij Florious voorop. Net als de uitdaging om die keer op keer te verbeteren. De kwekers van Florious richten al hun aandacht op enkele soorten. En dat is te zien. Om constante topkwaliteit te kunnen garanderen, werkt Florious met de modernste technieken. Maar dat spreekt vanzelf. Wat het verschil maakt, zijn de zorgzame handen van de medewerkers. Zij investeren hun aandacht in Phalaenopsis van de allerbeste kwaliteit.

Aanpak

De Sogo Yukidian is misschien wel de meest opvallende verschijning binnen de Phalaenopsis-categorie. Wat de champagne is onder de wijnen, is deze plant onder de orchideeën.
Vanwege dit exclusieve karakter heeft PrimaLabel hem daarom omgedoopt tot Tsarine® – een majestueuze titel voor de keizerin van alle planten!

Met de Tsarine® brengt kwekerij Florious Orchids een ware klassieke schoonheid op de markt – een eeuwenoude orchidee met de allure van een Russische tsarina. Bij zo’n statige verschijning hoort ook een statig marketingconcept. Bij de ontwikkeling hiervan hebben we niet alleen getracht met onze ontwerpen de schoonheid van deze orchidee te benadrukken, maar ook bijvoorbeeld een passende omgeving te vinden voor de presentatie en fotografie van dit product.

Om de Tsarine® tot haar recht te laten komen is als locatie voor de fotoshoot gekozen voor het voormalige zomerverblijf van het Belgische vorstenhuis op Cap Ferrat in Frankrijk, tegenwoordig Grand Hotel Du Cap Ferrat. De architect heeft de kleur wit veelvuldig toegepast, in bijna onzichtbare kleurnuances.’ Deze vorstelijke omgeving is in alle opzichten het ultieme decor voor de Tsarine®.Voor ons gaat niets te ver als het gaat om het realiseren van een perfect totaalconcept!

© PrimaLabel 2012

Instagram