SO Natural

 

Opdracht

Het ontwikkelen en realiseren van diverse ontwerpen en marketingproducten voor SO Natural, waaronder een nieuwe huisstijl, promotionele items een twee websites.

Resultaat

Binnen de diverse marketing-mogelijkheden heeft Primalabel voor uiteenlopende onderwerpen, waaronder de nieuwe huisstijl, de promotionele items ontworpen. Bij de huisstijl is heel bewust gekozen voor een natuurlijke look, met behoud van het herkenbare beeldmerk van SO Natural. De kernwaarden van het bedrijf zijn duidelijk gedefiniëerd als onderdeel van de huisstijl.Ter ondersteuning van de diverse promotionele items heeft PrimaLabel ook de sfeerfotografie gerealiseerd.

Met een productie van ruim 8 miljoen orchideeën per jaar is SO Natural de grootste orchideeënteler ter wereld. Voor zo’n assortiment heeft So Natural een bijpassende website nodig. PrimaLabel verzorgde zowel een zakelijke website als een site die op consumenten is gericht. Deze sites onderscheiden zich, net als het bedrijf zelf, door de vele opties die ze de betreffende doelgroepen bieden: zo is er op de consumentensite veel aandacht voor nieuwtjes en trends op orchideeengebied, en worden bezoekers gestimuleerd om ook zelf creatief met orchideeen aan de slag te gaan.

Achtergrond

SO staat voor Smaal Orchideeën. Sinds 2004 gaat het bedrijf van de broers André, Hans, Martin, Wouter en Johan Smaal verder onder de naam SO Natural en mag het zich de grootste orchideeënteler ter wereld noemen.

Ondanks de productie van grote hoeveelheden orchideeën blijft SO Natural vasthouden aan de kernwaardes van de SO-orchidee: luxe, exclusief, kwaliteit, duurzaam en exotisch. Daarnaast onderscheidt SO Natural zich door de grote logistieke mogelijkheden en het inspelen op de gewenste kwaliteit. “Doen wat de klant vraagt” is het motto.

Aanpak

SO Natural is een jong, modern en dynamisch bedrijf. Het geniet al grote bekendheid vanwege de enorme productie en het uitzonderlijk gevarieerde assortiment, maar wil zich daarnaast ook voor laten staan op drie kernwaarden, die als hoeksteen van deze onderneming beschouwd kunnen worden: ambitious, openminded, connected. Aangezien SO Natural deze waarden graag naar buiten toe wilde uitdragen, heeft PrimaLabel deze in het logo verwerkt. Ook de naam van het bedrijf heeft als inspiratie gedient. Het Engelse woord “SO” loopt als een rode draad door alles heen, van het logo tot individuele productnamen en het menu van de website. Ook het woord “Natural” heeft zijn weerslag gekend: er is keer op keer gekozen voor een natuurlijke uitstraling en stijl.

© PrimaLabel 2010

Instagram