Piko Plant

 

Opdracht

De positionering van PikoPlant op de markt en en de ontwikkeling van hun consumentengerichte merk, Bohemian Orchids®.

Resultaat

PrimaLabel verzorgde de volledige vormgeving en promotie van Bohemian Orchids. Daarnaast ondersteunde ons bureau de kwekerij ook bij de presentatie van hun vernieuwde bedrijfslokatie. Naast de meest recente technische snufjes, kon het publiek ook de nieuwe communicatie items bewonderen. PrimaLabel was erbij om een toelichting te geven. Tuincentrumdisplays, banners, labels, traybanden en de vernieuwde website; er was alom lof voor het concept en voor de consistentie in de middelen.

Achtergrond

Piko Plant is gevestig aan de Dwarskade in Nootdorp, waar in een prachtige kwekerij met liefde en toewijding de mooiste pot-phalaenopsis worden gecreëerd. Veertig enthousiaste en ervaren medewerkers streven op een oppervlakte van 44.000 m2 continu naar de hoogst haalbare plantkwaliteit.

De kracht van Piko Plant zit ‘m in de uitgebalanceerde combinatie: ze koppelen de meest moderne apparatuur aan het vakmanschap en de groene vingers van hun medewerkers. Doordat ze zoveel waarde hechten aan kwaliteit, hebben ze vooral afnemers in het hogere segment. Voor elke stap in het productieproces kiezen ze de beste partners, van leveranciers tot exporteurs. Zo staan ze garant voor de constante kwaliteit die klanten van ze gewend zijn.

De kwekerij gaat mee met de tijd van automatisering en nieuwe inzichten, maar vertrouwt daarnaast op de groene vingers van hun ervaren medewerkers. Die weten wat goed is voor de Bohemian Orchids en zorgen voor de beste kwaliteit, zodat de consument kan genieten van de schoonheid van de prachtigste orchideeen.

Aanpak

Vormgeving, styling, sfeerfotografie en webdesign zijn de disciplines die wij hebben ingezet om alle communicatieuitingen van PikoPlant tot een sterk concept te laten versmelten.

Promotiemateriaal, zoals posters en displays, hebben een belangrijke informerende functie, die tevens ook de verkoop bevordert en het gehele marketingconcept ondersteunt. Door het gebruik ervan kunt u Bohemian Orchids letterlijk meteen in de etalage zetten.

Stijlvol, elegant, en een tikkeltje mysterieus: de Bohemian Orchids van Piko Plant laten zich moeilijk in één woord vangen. De naam zegt het al: Bohemian, dus chic, onderscheidend, maar puur natuur. Om de kracht, uitstraling en schoonheid van de Bohemian Orchids extra te benadrukken worden zij geleverd met aansprekend promotiemateriaal – uiteraard ontworpen en gerealiseerd door PrimaLabel.

© PrimaLabel 2009

Instagram