Perfect Red Turenza

 

Opdracht

PrimaLabel is voor promotie benaderd door de kwekers van de anthurium Turenza® en heeft hiervoor een onderscheidend concept ontwikkeld, gebaseerd op de unieke eigenschappen van deze plant.

Resultaat

Conceptmatige positionering, doelgerichte promotie, goed afgestemde sfeer en uitstraling en het inspelen op de actuele trends zijn kenmerkend voor de succesvolle verkoopconcepten. Het concept dat PrimaLabel ontwikkeld heeft, werd speciaal opgezet om alle doelgroepen te ‘activeren’ – de directe afnemers van het product, alle schakels van de B2B keten en de uiteindelijke klant – de consumenten. Hiervoor hebben wij meerdere promotionele items ontworpen en gerealiseerd. Voor promotie tijdens beurzen en evenementen is er gekozen voor opvallende banners die de pothoezen en de algehele beursaankleding onderscheidend moeten maken. Hierdoor krijgt een beursstand een chique en herkenbare uitstraling.

Turenza® wordt ondersteund door de consumenten site www.perfect-red.eu. Op deze site vindt u tips over verzorging en inspiratie rondom deze anthurium. De site is beschikbaar in de talen Italiaans, Frans, Engels en natuurlijk Nederlands.

Voor de promotie en herkenbaarheid van Turenza® is gekozen voor een zwarte hoes met een chique, strakke uitstraling. Uit marktonderzoek is gebleken dat consumenten de Perfect Red door deze verpakking als een geschikt cadeau voor ieder speciaal moment beschouwen. Maar ook voor eigen gebruik geeft de consument voorkeur aan de Perfect Red hoes versus een blanco hoes. De opvallende plantenhoezen worden nu met veel succes verhandeld, en PrimaLabel heeft sindsdien ook een speciale zomerversie van deze hoes opgeleverd!

Achtergrond

Kwekerij Groene Tint en kwekerij Enthoven Zwinkels hebben de handen ineen geslagen en samen aan de promotie van Turenza® gewerkt.
De Perfect Red anthurium wordt geleverd in twee potmaten. De 14 cm wordt exclusief geproduceerd bij Kwekerij Groene Tint, de 17 cm wordt exclusief geproduceerd bij Kwekerij Enthoven Zwinkels. Door kennisuitwisseling bevindt de kwaliteit van Turenza® zich op een uiterst hoog niveau.

Turenza® is prachtig om te zien en is herkenbaar aan de grote rode bloemen. Op deze vorm en kleur zou zelfs een Ferrari jaloers kunnen worden! Verder spreken ook de natuurlijke bladglans, het donkere blad en elegante plantopbouw consumenten aan.

Aanpak

Kwaliteit en prijs zijn belangrijke aspecten voor de consument. Toch wordt er tegenwoordig nadrukkelijk gesproken over de belangrijke rol van de sfeer en beleving in de productpresentatie die de consument verleid tot een aankoop.

De naam bepaalt uw product, uw merk, uw uitstraling naar de markt en de verwachting van uw klanten. De combinatie van een unieke naam en opvallend beeldmerk zorgen voor een duidelijke productidentiteit in de markt. Zo ook bij de Perfect Red Turenza®! De ontwerpen die PrimaLabel hiervoor creeerde sluiten naadloos aan op de karakteristieke kleur en exclusieve karakter van deze plant, wat in combinatie met de naam Perfect Red een onuitwisbare indruk op de consument achterlaat.

© PrimaLabel 2010

Instagram