Looije

 

Opdracht

PrimaLabel kreeg de opdracht om voor Looije Tomaten nieuwe huisstijlen te ontwerpen, zowel een consument-gerichte stijl als een zakelijke stijl. Hieromheen werden vervolgens ook nog verscheidene promotieartikelen ontworpen en werden er een consumentenwebsite en verscheidene social media opgezet.

Resultaat

De zakelijke website van Looije Tomaten is een verlengstuk van de filosofie en visie die het bedrijf nastreeft. Naast het vormgeven van die visie is het belangrijk dat de content aansluit op die visie. De normen en waarden van het bedrijf hebben dan ook een permanente plek binnen de website gekregen. De website heeft als primair doel de bezoeker te informeren over de producten en diensten die Looije biedt. Daarnaast kan er snel contact gezocht worden met het verkoopteam.

De kweker is nu prominent vertegenwoordigd op sociale netwerken (het bedrijf is nu bijvoorbeeld te volgen via Twitter). Verder blijft de website in ontwikkeling en staat het delen van de recepten met anderen hoog in het vaandel.

De zakelijk ingerichte beursstand van Looije Tomaten is inmiddels ook een onderdeel van het totaalconcept. PrimaLabel ontwierp deze stand voor de beurs Fruitlogistica 2012 in Duitsland.

Achtergrond

Looije stelt zich primair tot doel om via het uitoefenen van haar bedrijf de consument te voorzien van de beste tomaat. Voor de klanten, maar zeker ook voor de medewerkers en omgeving, willen zij een betrouwbare partner zijn. Deze doelstelling uit zich onder andere in de moderne en milieuvriendelijke manier van produceren. Bovendien realiseren zij zich dat zij als voedselproducent veel verantwoording dragen over voedselveiligheid en hygiëne. Daarom nemen deze termen ook een centrale plaats in hun visie en werkwijzen in.

Aanpak

De Honingtomaten® vormen binnen het bedrijf het paradepaardje. Het ontwikkelen van een nieuwe consumentgerichte huisstijl had prioriteit. Looije Tomaten wil bovenal een betrouwbare partner zijn voor zijn klanten en de moderne en milieuvriendelijke manier van produceren draagt daaraan bij. De huisstijl moest daar onderdeel van worden.

Een goede manier om te starten met het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl is achterhalen wat de klant wil uitstralen en dit vervolgens te koppelen aan de gewenste boodschap die je als marketingbureau met het product wil uitdragen. In dit geval was het hoofdkenmerk van het het product volgens de klant de smaak, en wilde PrimaLabel met het ontwerpconcept vooral luxe uitstralen. Deze twee elementen zijn met veel success gecombineerd. Dit marketing concept is constant in doorontwikkeling en heeft in 2010 de publieksprijs voor ‘De Smaak van NL’ gewonnen!

De luxe uitstraling van het product en de beleving van ‘de zoete verleiding’ is doorgedrongen tot de kern van het bedrijf Looije Tomaten. De promotionele items die daar aan gekoppeld zijn stralen dit ook uit. Er moet herkenbaarheid zijn bij zowel de uiteindelijke consument als bij de groenteboer.

Naast het verleiden tot aankoop van de consument is het belangrijk om de klant te informeren over het product op het moment dat de klant dit uitkomt. Om die reden werd een informatieve website ontwikkeld. Met als belangrijke insteek de verkooppunten van het product in kaart brengen. Door de ontwikkelingen van het concept werd het in de loop van de tijd belangrijk om naast het informeren van de consument, de klant te inspireren en te behouden. Inmiddels is de site uitgegroeid tot een vast punt voor bezoekers omtrent het laatste nieuws over de honingtomaatjes en de lekkerste recepten die met Honingtomaten® te maken zijn

© PrimaLabel 2010

Instagram