Pantar Amsterdam – Hoya Unlimited

 

Opdracht

Het ontwikkelen van een complete lijn van promotionele items voor de Hoya, inclusief een nieuwe consumentgerichte naam, een hoes, een beursstand en een website.

Resultaat

Hoya Unlimited wordt ondersteund door een aantal verschillende promotionele items; een Xlong flyer, diverse banners, plantenhoes en trayband. Al deze verschillende items moeten samen wel een eenheid vormen. De donkere kleur en het ondersteunende beeldmateriaal zijn hierin de kern van het concept.

Bij het nieuwe concept hoort ook een exclusieve hoes. Voor Hoya is gekozen voor een zwarte hoes, die de exclusiviteit benadrukt, met een QR Code. Door de plaatsing van een QR Code op de trayband en plantenhoes heeft de consument de mogelijkheid om met zijn mobiele telefoon snel bij relevante informatie te komen over de Hoya. Op deze mobiele website staan verzorgingstips en ideeën om de plant in je huis tot zijn recht te laten komen.De hoes is verder voorzien van alle kreten die passen bij Hoya Unlimited en sluit perfect aan bij de overige promotionele items.

Het ontwerp en de realisatie van de beursstand waren ook in handen van PrimaLabel. Het concept van de beursstand sluit naadloos aan bij de overige items. Het volledige nieuwe concept werd geintroduceerd op de FloraHolland Trade Fair 2011.

Achtergrond

De Hoya dankt zijn Nederlandse naam “wasbloem” aan de wasachtige glans van de bloemen, en wordt ook wel de ‘Parel van het Regenwoud’ genoemd.

De Hoya kent circa tweehonderd soorten die te vinden zijn in regenwouden van Zuid-China, de Himalaya, Indonesië, India en Australië. De Tuinderij voert circa 3 soorten.

De bladeren zijn vlezig en dus bestand tegen uitdroging. Voordeel is ook de lange houdbaarheid binnenshuis.

De Hoya die u ziet, wordt geteeld in Pantar Amsterdam Tuinderij. Pantar biedt werk en begeleidt mensen die niet op eigen kracht een baan kunnen krijgen. De Tuinderij produceert sociaal en maatschappelijk verantwoord. De Tuinderij bestaat binnen Pantar al 17 jaar en is de grootste Hoya kwekerij van Nederland en exporteert onder andere ook naar Scandinavië en Frankrijk.

(bron: www.hoya-unlimited.com)

Aanpak

De Hoya is exclusief, creatief, speels, stoer, verrassend, maar ook zeer lang houdbaar. Door de lange, buigzame stengels kan de plant op verschillende manieren worden toegepast. De exclusiviteit en unieke vorm van de plant werd het uitgangspunt van het concept. Er werd gekozen voor een strakke, moderne stijl, met een simpele zwarte achtergrond die de grillige, onverwachte vormen en textuur van de Hoya onder de aandacht bracht en optimaal benadrukte. Ook bij bijvoorbeeld de beursstand is bij het ontwerp uitgegaan van de vorm van het product door de planten zoveel mogelijk verticaal tentoon te stellen: het product staat zo echt in de schijnwerpers!

© PrimaLabel 2010

Instagram