Colorita

 

Opdracht

Bedenk een concept, inclusief aansprekende naam, voor pot alstroemeria’s. Het geheel dient goed aan te sluiten bij de doelgroep; vrouw 35-55 jaar met een gemiddeld tot hoger inkomen. Hierbij dienen de USP’s van het product (kleurrijke en lange bloei) beter naar voren te komen. Hierbij is het de uitdaging dat het product op het punt van verkoop nog niet veel kleur toont. En dat het naar verhouding met bijv. eenjarige zomerbloeiers, een relatief duur product is.

Verpakking, labels en promotie materialen dienen daarom onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn op de winkelvloer, waarbij ze kleur en beleving uitstralen.

Resultaat

Een kleurrijk concept, met een voor de doelgroep duidelijk aansprekende naam: Colorita. Met als pay off: Happy Garden Days. Een totaalconcept met sfeer en beleving, die veel positiviteit uitstraalt. Het concept is doorvertaald naar de volgende middelen:

– Hoes

– Labels

– Brochure

– Banners

Verder zijn er door PrimaLabel richtlijnen geschreven voor productfotografie, sfeerfotografie en er is een voorstel gedaan voor de look & feel van de website.

Achtergrond

Royal van Zanten veredelt al jarenlang potalstroemeria’s met de naam Princess Lillies. Alhoewel de naam enigszins bekend is in de handel, is er geen link naar de USP’s van het product. Daarnaast pas de term Princess Lilly niet bij de gewenste uitstraling van het product. Princess heeft toch iets klassieks, koninklijks, en het zegt niets over het feit dat het product veel kleur geeft en dat je er een zomer lang van kunt genieten.

Aanpak

Als eerste heeft PrimaLabel een merkkader gemaakt voor potalstroemeria. Dit proces helpt om scherp te krijgen wat de kern is van het product. Wat willen we goed naar voren laten komen in de communicatie? Wat zijn de unieke eigenschappen, wat zijn inzichten van de doelgroep en wat zijn karaktereigenschappen van het product die we willen laten terugkomen in de look & feel.

Vervolgens is het merkkader doorvertaald naar een aansprekend concept met een heldere naam: Colorita. Het latin tintje is een knipoog naar de roots van het product Alstoemeria. De pay-off “Happy Garden Days, all summer long on your patio, terrace, balony & garden” onderschrijft het feit dat Colorita staat voor een lange kleurrijke bloei. Het concept is doorvertaald naar diverse communicatie middelen.

 

Instagram