Berghoef Plants – Amazing

 

Opdracht

Het ontwikkelen van een nieuw marketingconcept voor het product (begonia’s), inclusief een naam voor de nieuwe collectie, een website (desktopversie en mobiele versie), nieuwe verpakkingen en promotiemateriaal.

Resultaat

De nieuwe collectie heeft de naam “Amazing – feel the amazone nature®” gekregen, geïnspireerd door het herkomstgebied van de plant. De sfeer van het Amazonegebied heeft ook als uitgangspunt gediend voor de look van de verpakkingen en de website – opvallend, exotisch, mysterieus en glamourous.

Daarnaast is het concept “Blooming Dreams” ontworpen en doorvertaald naar diverse communicatie middelen.

Achtergrond

Berghoef Plants is een uiterst modern potplantenbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de Begonia Rex. Dankzij de nieuwste teelttechnologie en betere belichting wordt er vooral in uniforme kwaliteit en compactere groei winst behaald ten opzichte van andere bedrijven. Het ten allen tijde leveren van kwaliteitsproducten is zeer efficiënt geregeld, dankzij het feit dat al het uitgangsmateriaal intern geproduceerd wordt. Zo kan de kwaliteit nog beter gegarandeerd worden.

Aanpak

Tijdens het ontwikkelen van het marketingconcept voor de begonia’s van Berghoef werd besloten dat één bepaald kenmerk van deze planten het uitgangspunt van het geheel zou vormen: hun exotische voorkomen! Door dit te koppelen aan hun herkomstplaats, de tropische regenwouden van Zuid-Amerika, kozen we ervoor om deze productlijn een avontuurlijk en toch glamourous voorkomen te geven. De kleuren zwart en roze creëren in combinatie met de kleuren van de planten zelf een spannende en broeierige sfeer – je waant je als het ware in het mysterieuze Amazonegebied! Dit idee hebben we ook in de rest van onze ontwerpen terug laten komen – inclusief in de naam van de hele collectie planten!

Binnen de “Amazing – feel the amazone nature®” collectie wordt op dit moment druk gekruist met nieuwe soorten om planten te ontwikkelen met nog betere en compacte eigenschappen. Dit proces is al een tijd gaande, en vormt inmiddels een blijvend onderdeel geworden van de bedrijfsvoering. Om deze drang naar vernieuwing, en de grote diversiteit aan bijzondere soorten die hier het resultaat van is, een plaats in het designconcept te geven, besloten wij de collectie zo te presenteren dat men ook echt aangespoord en verleid wordt om alle mogelijke varianten te verzamelen. Zo veel kleuren, zo veel mogelijke combinaties – collect them all! De nieuwe collectie wordt gepresenteerd op www.amazingplants.info. PrimaLabel ontwierp zowel de desktopversie als de mobiele versie van de website.

Bij een nieuwe collectie planten horen ook nieuwe hoezen. Voor de “Amazing – feel the amazone nature® ” 3pp is gekozen voor een elegante zwarte hoes met een verfijnde, subtiele en toch opvallende afbeelding. Aan de achterkant van de hoes vindt men een overzicht van de gehele “Amazing – feel the amazone nature®” collectie en de slogan “Collect them all”. PrimaLabel realiseerde hiernaast voor de promotie van deze collectie ook de sfeerfotografie en een beursstand. Het complete plaatje dus, waarbij alle elementen naadloos bij elkaar aansloten.

© PrimaLabel 2010

Instagram