Alice Adventures

 

Opdracht

Het ontwikkelen van een concept en design voor Alice Adventures, een website verbonden aan de phalaenopsiskwekerij VOC.

Resultaat

PrimaLabel bedacht de naam van het concept – Alice Adventures, wat duidelijk verwijst naar het avontuurlijke proces wat aan de selectie van de orchideeën vooraf gaat. Daarnaast werd er een interactieve website gecreëerd waar Alice haar verhalen en informatie op verschillende manieren kan delen met andere orchideeënliefhebbers.

Achtergrond

Alice Adventures gaan over de avonturen die Alice meemaakt als zij op reis gaat naar verre oorden, op zoek naar nieuwe orchideesoorten. Uiteindelijk neemt zij deze nieuwe soorten mee naar Nederland en zorgt VOC ervoor dat de orchidee beschikbaar wordt voor het grote publiek.

Aanpak

Voor Alice bedacht PrimaLabel een opvallend websiteconcept dat het reislustige karakter van haar werk uitstraalde. De website is door de vormgeving en de speelse details een echte eye-catcher, maar daarnaast uiteraard ook bijzonder functioneel. Via de site kan Alice gemakkelijk al haar avontures bijhouden. Ook kunnen mensen haar volgen via twitter: @travelwithalice. Deze twitterfeed zal ook op de website verschijnen.

Wekelijks zal Alice in blog-vorm verslag doen van haar avonturen. Soms doet ze dit achteraf, als ze weer terug is in Amsterdam, maar zo nu en dan zal ze ook vanuit het buitenland verslag doen. Ook zal ze foto’s uploaden van de plaatsen waar ze is geweest en van de nieuwe orchideesoorten die ze heeft gevonden.  Mensen kunnen zich abonneren op de website. Telkens wanneer er een nieuwe blog verschijnt, krijgen mensen een mail met melding daarvan.

Soms zal er een gastblog op de website verschijnen van de eigenaar van VOC. Hij zal vertellen hoe het gaat met de nieuw orchideesoort en wanneer deze in de winkels verkrijgbaar zijn. Wanneer hij een gastblog schrijft, zal hiervan ook melding gemaakt worden op twitter.

© PrimaLabel 2011

Instagram