Op deze pagina treft u informatie over ons inspiratieplatform voor Russische bloemisten. Interesse om aan te haken aan onze activiteiten op de Russische markt? Neem dan nu contact op met: Elena Kazakova, elena@primalabel.nl / 06-26070725.

De Russische markt biedt volop mogelijkheden voor de sierteeltsector. Nederlandse bloemen en planten zijn nog steeds erg speciaal. Met name in de regionen is er nog veel te ontdekken. Russische bloemisten en groothandelaren zijn naarstig op zoek naar informatie.  Tijdschriften en folders worden van voor tot achteren gelezen. Demonstraties en workshops trekken veel publiek. Websites worden druk bezocht. Kortom: Gestructureerde inspiratie en informatie uit Nederland is heel erg welkom.

Wat is Prima Rusland Communicatie?

Prima Rusland Communicatie vervult de behoefte van de Russische groot- en detailhandel aan meer informatie en inspiratie van de Nederlandse sierteeltsector. Relevante informatie en inspiratie met een collectief en doorlopend karakter.  Op een gestructureerde, authentieke en sprankelende manier. Daarnaast biedt zij kwekers en handelaren uit Nederland een platform om de Russische markt te benaderen.

 

Wie zijn wij?

Prima Rusland Communicatie is een initiatief van ontwerp- en communicatiebureau Primalabel.  Onze Russische roots én onze jarenlange inzet voor sierteeltconcepten en marketing activiteiten, maakt dat wij veel inzichten hebben in de Russische handel en consument.
Wij spreken de taal, wij kennen de markt, wij beschikken over een netwerk aan contacten en vooral: wij weten het verschil te maken met succesvolle commerciële concepten.

 

Collectief karakter

Onder het motto delen is vermenigvuldigen, wordt samen met diverse partijen uit de sector de Russische markt bewerkt.  Als individuele kweker is het immers lastig  binnenkomen bij groothandelaren en bloemisten. Als collectief zijn we daarnaast ook nog eens geloofwaardiger en relevanter voor de doelgroep.

 

Welke diensten leveren we?

Wij bieden een breed scala aan marketing- en communicatie activiteiten. Collectieve activiteiten, maar ook maatwerk.

1. Online
Website www.primaflora.nu

 • Een dynamische collectieve website vol inspiratie en informatie voor bloemisten en groothandelaren. De doelgroep heeft namelijk het liefste 1 platform, waarbij er continue relevante informatie aangeboden wordt op een breed vlak.
 • Een uitgebalanceerde contentplanning namens betrokken partijen.
 • Jaarrond communicatie; actueel nieuws, noviteiten en leuke feitjes.
 • Daarnaast voor elke kweker een eigen pagina om de belangrijkste informatie te delen.

Social media
De ervaring leert dat het als individuele kweker lastig is een grote community op te bouwen. De informatiestroom blijft nl. vaak beperkt tot 1 type product.  Vaak nog zelfs seizoensgebonden. Als dit echter een collectief karakter krijgt, met een breder draagvlak en jaarrond diverse communicatie,  neemt het social media platform in relevantie toe. Op de volgende social media heeft PrimaFlora communities:
– Facebook:  sterk groeiend, met name door het internationale karakter
– Vkontakte: grootste nationale social media platform in Rusland.  VKontakte combineert functies van een sociaal netwerk en een platform om muziek- en filmbestanden uit te wisselen. VKontakte begon als een netwerk voor studenten en heeft nog steeds relatief veel jonge gebruikers (16-29).
Odnoklassniki: Het kernpubliek van Odnoklassniki is ouder dan VKontakte (30-44) en komt vooral uit kleinere Russische steden. Ook Odnoklassniki biedt de mogelijkheid om audio en videobestanden uit te wisselen.
– Livejournal: open source blogging platform. Het biedt de mogelijkheid om anoniem te bloggen en besloten groepen te vormen en trekt vooral hoogopgeleide gebruikers uit grotere Russische steden.
– Pinterest: online prikborden met inspiratie foto’s. Per kweker maken we een prikbord.

Newsletter
Regelmatig verspreiden we een newsletter aan Russische groothandelaren en bloemisten met daarin informatie en inspiratie uit Nederland (noviteiten, trends, ontwikkelingen uit Nederland, step by step voorbeelden)

Deelnemende kwekers ontvangen een newsletter met relevante marktontwikkelingen in Rusland, interessante weetjes, kengetallen en resultaten.

2. Print

Magazine

 • Per kwartaal een uitgave, met prachtige inspiratiebeelden, aangevuld met relevante informatie.
 • Prima Rusland Communicatie verzorgt de opmaak van deze pagina, zodat de gehele uitgave een uniforme kwaliteit uitstraalt.
 • Oplage 10.000

POS-materiaal

 • 10% korting op ontwerpkosten van promotiematerialen, labels, hoezen, etc voor de Russische markt
 • Indien van toepassing productie in Rusland -> snel, betrouwbaar en geen douane perikelen.

Insert in Tsvety
Tsvety is het grootste maandelijkse bloemistenblad in Rusland met een oplage van ruim 72.000. Voor dit magazine verzorgen we elke maand redactionele content vanuit Nederland en maken we een inspiratie special van minimaal 4 pagina’s.

3. Evenementen

Workshops en demonstraties

 • In samenwerking met groothandelaren.
 • De groothandel nodigt haar klanten uit en stelt de lokatie beschikbaar.
 • Wij stellen een arrangeur beschikbaar die een flitsende demonstratie verzorgt.
 • Of een workshop waarbij bloemisten zelf met de producten aan de slag gaan.

Beursdeelname

 • Bij voldoende belangstelling organiseren we collectieve deelname aan relevante beurzen, zoals de Flowers in Moskou.

 

4. Organisatie en maatwerk

 • Vertaalwerkzaamheden en copywriting
 • Op verzoek produceren en verspreiden we POS-materiaal binnen ons netwerk van groothandelaren en bloemisten.
 • Regelmatig organiseren we een sfeer fotoshoot. We maken foto’s die passen bij de Russische cultuur.
 • Verder is diverse maatwerk mogelijk zoals marktonderzoek, begeleiding marktbezoek etc.

 

Wat levert het op?
 • Uw afzet krijgt een extra stimulans door nieuwe kansen en mogelijkheden. We zetten ons volledig in voor uw commerciële succes.
 • U heeft een groot bereik tegen zo laag mogelijke kosten.
 • De groot- en detailhandel krijgt gestructureerde, collectieve en geloofwaardige inspiratie en informatie uit Nederland.  We benutten alle kansen om hen optimaal te informeren.

 

Klik hier om naar onze Russische site PrimaFlora te gaan.

Instagram