Wooning Orchids

 

Opdracht

In 2009 ontwikkelde PrimaLabel voor Wooning Orchids een marketingstrategie voor hun volledig nieuwe kwekerij, inclusief bijpassend promotie-materiaal, websites en meer. In 2014 werd onze samenwerking weer voortgezet – momenteel werken we aan een restyling van de huisstijl van dit bedrijf.

Resultaat

De zakelijke website voorziet de handel, retail en consument van informatie om de Orchidee tot zijn recht te laten komen. Daarnaast voorziet de website de verschillende takken van promotie materiaal. Via deze gratis downloads helpen zij de klant maximaal verkoopresultaat en klanttevredenheid te bereiken. Men beschikt hiermee over uitstekende verkoopondersteuning voor maximale verkoopkracht op de winkelvloer.

Orchideeën van topkwaliteit op een efficiënte manier produceren is maar één aspect van de bedrijfsformule voor Wooning Orchids. Een marktgerichte aanpak gaat hand in hand met de levering van een breed assortiment. Voor dit assortiment heeft PrimaLabel voor de drie verschillende kwaliteitslijnen de promotieartikelen ontworpen. Voor XXExclusive, XXEssential en XXExpress zijn onder andere de labels, banners, promotieflyers en ook de uitstraling van de vrachtwagens ontwikkeld.

Wooning Orchids opereert marktgericht, met een aantrekkelijk product voor de klant. Een voorbeeld van die marktgerichte visie is de introductie van een interactieve consumentenwebsite, www.my-orchid.com. My-Orchid.com is een internetsite die geheel gewijd is aan een van de mooiste planten ter wereld. Heeft u voor uzelf een orchidee gekocht met daaraan het label XXEssential of XXExclusive? Of heeft u zo’n orchidee cadeau gekregen? Dan bent u ongetwijfeld een liefhebber die graag alles wil weten over de bijzondere schoonheid van de orchidee. Deze mogelijkheid krijgt u nu aangeboden op my-orchid.com!

Achtergrond

Wooning Orchids behoort tot de pioniers in Europa in de orchideeënteelt. Het bedrijf legt zich al sinds midden jaren ’70 toe op de orchidee, lang voordat het gewas aan zijn opmars bij de Europese consument zou beginnen. Zij zijn een bedrijf gebleken met een scherp oog voor innovatie. De specialisaties zijn Cambria en Dendrobium Nobile, soorten met uitstekende perspectieven op de markt. De vernieuwing is niet alleen terug te vinden in de teelttechniek en het assortiment, maar ook in de kijk op de afzet.

Aanpak

PrimaLabel is bij alle aspecten van de ontwikkeling van de marketing-strategie van Wooning Orchids betrokken geweest. Bijvoorbeeld bij de de aankleding van het bedrijf en het ontwerpen van alle promotionele artikelen. PrimaLabel heeft ook actief meegedacht bij de tot standkoming van alle productielijnen en de manier waarop deze op de markt zijn gebracht.

Wooning Orchids wil de vakhandel en het grootwinkelbedrijf ondersteunen in het verbeteren van presentatie en omloopsnelheid. Daar moesten de door PrimaLabel ontworpen items ook ondersteuning bij bieden. Daarnaast is er door beide partijen actief nagedacht hoe zowel de consument als de tussenhandel op de meest efficiente manier bereikt konden worden. Denk hierbij aan de keuze voor productlijnen en de manier waarop deze vormggegeven zijn, en natuurlijk over de splitsing van de zakelijke website en de consumentgerichte website.

© PrimaLabel 2009

Instagram