Altanova – Blooming Dreams

 

Opdracht

Bedenken van een nieuwe herkenbare bedrijfsnaam voor Gebr. Hoogendoorn en het maken van een passende huisstijl. Daarnaast het maken van een vernieuwend concept incl. diverse communicatiemiddelen.

Resultaat

PrimaLabel bedacht de naam AltaNova. Het verwijst naar twee van de belangrijkste kernwaarden van het bedrijf. De Latijnse woorden “alta” en “nova” betekenen respectievelijk “hoog” en “nieuw”. Hiervoor werd een passende huisstijl ontwikkeld.

Daarnaast is het concept “Blooming Dreams” ontworpen en doorvertaald naar diverse communicatie middelen.

Achtergrond

AltaNova kweekt in haar vestigingen te Moerkapelle, Zevenhuizen en Cavaleiro (Portugal) Bougainvillea, Cytisus racemosus (Kamerbrem), Hybiscus op stam, Jasminum polyantum (Kamerjasmijn), de Stephanotis floribunda (Bruidsbloem) en Ceanothus op stam.

AltaNova wil de kwaliteit van haar processen en producten hoog houden, maar ook vernieuwend zijn wat betreft concepten, marktbenadering en maatschappelijk ondernemen.

Aanpak

Bij het ontwikkelen van concepten zijn er over het algemeen drie factoren die we in acht nemen. Ten eerste het bedrijf zelf: waar zijn ze goed in, en in welke mate kunnen we processen aanpassen met behoud van kwaliteitsnormen? Vervolgens kijken we naar de markt. Wat vraagt de handel nu en in de toekomst, wat zijn de trends op consumentengebied? Uiteraard kijken we tenslotte ook naar wat er al wordt aangeboden en wat de kwaliteiten hiervan zijn.

Met deze gegevens zijn we gaan brainstormen en bedachten we het onderscheidende concept ‘Blooming Dreams’. Voor deze naam werd gekozen omdat men bij AltaNova met deze planten alle dromen van een sfeervol interieur, een gezellig balkon en een kleurige tuin uit wil laten komen door bloemen van de allerhoogste kwaliteit te kweken.

De nieuwe website die bij deze producten hoort past helemaal bij de uitstraling van deze planten: sierlijk, romantisch en een beetje dromerig.

Daarnaast leverden we voor Blooming Dreams onder meer een nieuwe plantenlabel en een hoes met een trendy bedrukking. Ook de sfeerfotografie en styling voor de promotiecampagnes, het ontwerp en de realisatie van de beursstand en de flyers voor de beurs zijn door PrimaLabel opgeleverd. De diverse promotionele items zijn voorzien van pakkende en conceptaanvullende teksten. Producten zoals de beurskaart, de folder en diverse persberichten zijn in kwaliteit omhoog gegaan door de expertise van professionele tekstschrijvers. Door een uitgekiende combinatie van woord en beeld wordt de aandacht van de consument echt door het product gegrepen en komen Blooming Dreams in de verbeelding tot leven!

© PrimaLabel 2010

Instagram