Green Event Centre

 

Opdracht

Het ontwikkelen van een totaal nieuw concept: een plantenshowroom waarin jaarrond wisselende thema’s en producten van verschillende kwekers kunnen worden gepresenteerd. De kwekers in kwestie zijn Bunnik Plants, de initiatiefnemers van dit project, en daarnaast de boomkwekerijen Van Lint en Van der Salm. De drie kwekers wilden op deze nieuwe locatie graag de exporteur, maar zeker ook de eindklant ontvangen.

Resultaat

Het Green Event Centre heeft een oppervlakte van 900 m2. Er wordt een groot aanbod aan kamer- en tuinplanten tentoongesteld, gebaseerd op de laatste trends en noviteiten. Zo kan de klant op één adres terecht voor een compleet assortiment. De telers willen de klant zoveel mogelijk ontzorgen en werk uit handen nemen. Enkel de productgroep snijbloemen ontbreekt nog in de showroom. In de toekomst willen de telers bekijken of dat product ook opgenomen kan worden als alles op de rails staat.

Natuurlijk is ook het inmiddels bekende concept Take-a-way TRENDS® in de nieuwe showroom te zien (zie onze Bunnik Plants-project). De inrichting van in de showroom was ook in handen van PrimaLabel, evenals de visualisering van het concept en de realisatie van de website. Ook alle visuals en themaborden zijn door PrimaLabel ontworpen.

Bij de inrichting van het Green Event Centre is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en natuursteen. Er komt een aantal kantoren in de ruimte waar de drie telers gevestigd zijn. Daarnaast is er een bar met zitgelegenheid, waar telers met hun klanten in alle rust op de behoeftes en mogelijkheden in kunnen gaan. De drie kwekers zullen exporteurs en hun eindklanten gericht gaan benaderen voor een bezoek aan de plantenshowroom. Bij binnenkomst ontvangen de klanten een scanapparaat waarmee ze direct kunnen zien wat voor hen de kostprijs is van de planten en aanverwante artikelen. De telers benadrukken dat zij met het Green Event Centre niet de exporteur over willen slaan. Zij zijn de smeerolie van de keten, volgens hen.

Centraal in het Green Event Centra staan acht huisjes. Elk huisje staat in het teken van een trend of thema (bijvoorbeeld China, Mediterraan, Kerst). De producten van de drie telers worden gecombineerd in de presentaties. In de huisjes wordt een sfeertje gecreëerd waar de handel inspiratie kan opdoen. De bezoekers krijgen alle ruimte om zelf exclusieve combinaties samen te stellen. De inrichting wordt verzorgd door bureau Primalabel. Met dit bedrijf doet Bunnik Plants al langer zaken. Primalabel ontwerpt diverse potten en vazen voor Bunnik en is op de hoogte van de laatste trends en de behoeftes van de consument. Zo’n twee of drie maal per jaar zal de inrichting van het Green Event Centre aangepast worden.

Ontwerpen van keramiek en andere toegevoegde waarde-artikelen voor in het Centre werden ook door PrimaLabel gerealiseerd.

Achtergrond

Green Event Centre gaat verder dan een “gewone” huisbeurs. In deze plantenshowroom zal het aanbod van Bunnik Plants en de boomkwekerijen Van Lint en Van der Salm gepresenteerd worden. De drie kwekers willen op deze locatie graag de exporteur, maar zeker ook de eindklant ontvangen.

Het idee voor het Green Event Centre kwam oorspronkelijk vak Bunnik Plants, een bedrijf dat op het gebied van de sierteeltmarketing gerust als een voorloper binnen de sector beschouwd mag worden. De integratie van de marketingketen – kern van hun bedrijfsdenken – komt ook in het concept van de nieuwe showroom weer naar voren: de klant, oftewel de uiteindelijke consument, staat centraal. Die moet geïnspireerd worden tot een aankoop van en fraai, aangekleed produkt met veel toegevoegde waarde. De producent moet de handelspartners in de gelegenheid stellen om de plantconcepten op de winkelvloer te brengen. En vervolgens moet de hele logistieke keten tip-top in orde zijn.

Aanpak

Green Event Centre. De naam alleen al indiceert bedrijvigheid en actie, en dat klopt ook, want het is vooral een showroom waar ideeën te zien zijn, in plaats van planten alleen. Het doel is om jaarrond concepten en thema’s te laten zien. Daarmee kan de handel inspiratie opdoen en bestellingen plaatsen. Het ontwerp is vrij uniek: in een soort vrijstaande huizen worden de verschillende seizoensthema’s weergegeven. Door deze wijze van presenteren werd er een huiselijke, en dus consumentgerichte sfeer gecreëerd.

© PrimaLabel 2008

Instagram