Bunnik Plants

 

Opdracht

Bunnik Plants heeft PrimaLabel als creatieve partner ingeschakeld om het toonaangevende, innovatieve karakter van het bedrijf, dat het onderscheidt van de rest van de markt, tot uiting te brengen in communicatie-items.

Resultaat

Een typisch voorbeeld van het soort innovatie waar Bunnik Plants om bekend staat is de nieuwe Bunnik B2B website, gerealiseerd door PrimaLabel. Bunnik Plants wil hiermee uitstralen dat het een vernieuwend bedrijf is dat op een creatieve manier online aanwezig is. Daarnaast werkten PrimaLabel en Bunnik Plants samen aan twee nieuwe, unieke projecten: Take-a-way TRENDS® en het Green Event Centre.

Achtergrond

Bunnik Plants is een familiebedrijf van industriële proporties, en wereldwijd één van de meest toonaangevende potplantkwekerijen. In de kassen in Bleiswijk groeien zo’n 38 miljoen kamerplanten, en acht vrachtwagens rijden constant af en aan om de planten naar hun nieuwe bestemmingen te brengen, veelal in het buitenland. Om op een dergelijke schaal te kunnen produceren heeft Bunnik Plants in de loop der jaren allerlei technologische innovaties doorgevoerd.

Aanpak

Trends spelen een belangrijke rol in het koopgedrag van de consumenten. PrimaLabel houdt alle trends goed in de gaten, en kan hierdoor betrouwbaar advies geven op het gebied van retail-concepten en verkooppresentaties. Zo is PrimaLabel in de diverse promotionele activiteiten van Bunnik Plants betrokken: het in 2009 opgetrokken Green Event Centre, het Take-a-way TRENDS® concept en natuurlijk de zakelijk gerichte items voor Bunnik Companies.

De website www.takeawaytrends.nl is bedoeld voor de eigenlijke eindklanten, de consument. Op de site vindt men de meest verkochte kamerplanten, terrasplanten, vijverplanten en tuinplanten. Zo hebben de consumenten één webadres waar ze terecht kunnen voor alle sierteeltproducten die ze maar nodig kunnen hebben. 

Een van de meest gestelde vragen van de consument is: “Welke plant kan ik hier nu het beste neerzetten?” Er bestaat veel twijfel over welke ruimte voor welke plant geschikt is qua klimaat, licht en sfeer. www.takeawaytrends.nl helpt antwoord op te geven op dergelijke vragen door een unieke zoekmethode die nergens anders wordt toegepast! Zo vind je er veel inspiratiebeelden, maar kom je er bijvoorbeeld ook achter welke binnenplanten je na de nachtvorst ook buiten kan zetten, waardoor je veel meer gebruikswaarde uit je planten haalt! Daarnaast vindt men op deze site uiteraard ook veel verzorgingstips. Alle aangeboden informatie is zeer laagdrempelig en toegankelijk, en daarmee geschikt voor zowel leken als mensen die al meer ervaring met planten hebben.

Het Green Event Centre is een nieuwe retail-plein van Bunnik Plants. Het is een tot dusver nog ongeëvenaard concept, dat ongetwijfeld veel tongen los zal maken en elders navolging zal vinden. Het concept van de inrichting van Green Event Centre heeft PrimaLabel ontworpen, net als de bepaling van alle kleurstellingen. Ook alle visuals, themaborden, keramiek en andere toegevoegde waarde-artikelen en POS-materialen voor zowel de Green Event Centre als Take-a-way TRENDS® werden door PrimaLabel gerealiseerd. Alle producten zijn herkenbaar, functioneel, van goede kwaliteit en volledig in harmonie met de omgeving waar ze voor bestemd zijn.

© PrimaLabel 2009

Instagram