Seminar met Per Benjamin in Sint Petersburg

 

Onlangs vondt er in de bloemistenschool “Magenta” in Sint Petersburg een seminar plaats van de bekende Zweedse toparrangeur Per Benjamin. Het thema van de tweedaagse seminar was de herfst, met bijzondere aandacht voor alternatieve arrangeertechnieken waarbij geen oase wordt gebruikt.

Een aantal Nederlandse kwekers heeft in het kader van ons PrimaFlora-project verscheidene soorten snijbloemen van zeer hoge kwaliteit beschikbaar gesteld voor dit evenement:  amaryllissen, freesia’s, cymbidiums en chrysanten (in samenwerking met Dekker Chrysanten BV), allen in prachtige herfsttinten. De rijke, warme kleuren en opvallende vormen van deze bloemen waren bijzonder geschikt voor het benadrukken van de schoonheid en diversiteit van de verschillende arrangeursproducten- en technieken die goed bij herfstcomposities passen.

Tijdens de demonstraties deelde Per Benjamin zijn kennis over de nieuwste methodes en producten op dit gebied, en werden ook de specifieke eigenschappen en voordelen van de door ons geleverde bloemen uitgebreid besproken. De resultaten vielen op door hun originaliteit en de verfijnde samenstelling van kleur en vorm. De reacties over de kwaliteit van de bloemen waren van alle kanten onverdeeld positief – wij zijn blij dat wij dat mogelijk hebben kunnen maken! We hopen dat u geniet van de foto’s van de schitterende werken die Per en de bloemisten die aan deze seminar deelnamen hebben geproduceerd.

Instagram