Portofino Fiori

 

Portofino Fiori is een initiatief van PrimaLabel – een prachtig bloemenevenement in het Italiaanse stadje Portofino.
Het evenement is oorspronkelijk bedacht ter ondersteuning van Festa dei Nonni, een hele gezellige en speciale feestdag die gevierd wordt op 2 oktober (de katholieke dag voor de beschermengelen). Op deze dag zetten Italiaanse bambini hun nonna e nonno (oma en opa) in het zonnetje.

Om deze mooie dag nog specialer te maken heeft PrimaLabel het initiatief genomen om in de aanloop naar deze feestdag een evenement te organiseren dat helemaal om bloemen en planten draait – Portofino Fiori! Bloemen en planten zijn veelzijdige producten om mee te werken: ze creeeren vanzelf een gezellige sfeer, zorgen voor een feestelijke aankleding, zijn perfect om als cadeau te geven, en je kunt er ook nog eens mee koken. Daarom toverden we het prachtige, traditionele en pittoreske stadje Portofino voor een dag om in een bloemenzee!

De dag begon met een tekenwedstrijd – locale kinderen konden onder begeleiding kunstzinnige cadeautjes voor hun opa en oma maken, en kregen ook elk een plantje mee. De dag bracht ook muziek: de kinderen zongen een lied voor hun grootouders, en in de café’s klonk de hele middag jazzmuziek. Naast bloemen om weg te geven, verschaften wij op deze dag ook bloemen aan locale restaurateurs, waar zij vervolgens zelf mee aan de slag zijn gegaan. Het resultaat was met recht uniek te noemen: prachtig om te zien en heerlijk om te eten. Culinaire hoogstandjes van absolute klasse! Kortom – deze dag boodt voor elk wat wils – jong en oud kon genieten van bloemen en planten in al hun glorie!

De bewoners en bezoekers van Portofino hebben deze dag als heel bijzonder ervaren, en zien Portofino Fiori graag een jaarlijks terugkerend evenement worden. Wilt u meehelpen, of misschien zelfs een soortgelijk evenement in uw eigen woonplaats of een andere mooie plek organiseren? Laat het ons weten – wij helpen u graag!

Voor foto’s en informatie over onze partners en sponsors kunt u terecht op de website van het evenement: www.portofino-fiori.com

Tevens kunt u in de gallery alle foto’s van deze prachtige dag bekijken:
http://www.portofino-fiori.com/index.php/en/portofino-fiori-gallery

Instagram